Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τουρκμενιστάν: Μπαράζ κατασχέσεων μαύρων αυτοκινήτων γιατί ο πρόεδρος τα θεωρεί... γρουσούζικα
Τουρκμενιστάν: Μπαράζ κατασχέσεων μαύρων αυτοκινήτων γιατί ο πρόεδρος τα θεωρεί... γρουσούζικα
11.01.2018 | 07:43

Τουρκμενιστάν: Μπαράζ κατασχέσεων μαύρων αυτοκινήτων γιατί ο πρόεδρος τα θεωρεί... γρουσούζικα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε μπαράζ κατασχέσεων αυτοκινήτων μαύρου χρώματος έχουν επιδοθεί οι αρχές στο Τουρκμενιστάν καθώς ο πρόεδρος της χώρας τα θεωρεί... γρουσούζικα.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες τους ειδοποιούνται ότι αν θέλουν να τα πάρουν πίσω θα πρέπει να πληρώσουν για να τα βάψουν ασημί ή άσπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας οδηγός δήλωσε στο Radio Free Europe ότι κλήθηκε να πληρώσει 7.000 μανάτ (1.700 ευρώ) για να βάψει το αυτοκίνητό του σε μια χώρα που ο μέσος μισθός είναι της τάξης των 280 ευρώ.
Ο τουρκμένος πρόεδρος Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ είναι γνωστός εραστής του άσπρου χρώματος. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτεύουσα της χώρας Ασγκαμπάτ είναι γνωστή ως «η πόλη του λευκού μάρμαρου» καθώς έχει τα περισσότερα κτήρια με αυτό το υλικό σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπερντιμουχαμέντοφ φέρεται επίσης να έχει κηρύξει παράνομες τις εισαγωγές αυτοκινήτων κουπέ, των προσωποποιημένων πινακίδων και των φιμέ τζαμιών ενώ φήμες λένε ότι έχει απαγορεύσει και τα κλιματιστικά προκειμένου οι εξωτερικές τους μονάδες να μην ασχημαίνουν τα λευκά κτήρια της πρωτεύουσας.

Πηγή: protothema.gr

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017