Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Συναγερμός στο Μπαλί: Απομακρύνουν άρον-άρον κατοίκους και τουρίστες για το φόβο έκρηξης ηφαιστείου

banner roots

Συναγερμός στο Μπαλί: Απομακρύνουν άρον-άρον κατοίκους και τουρίστες για το φόβο έκρηξης ηφαιστείου
22.09.2017 | 13:25

Συναγερμός στο Μπαλί: Απομακρύνουν άρον-άρον κατοίκους και τουρίστες για το φόβο έκρηξης ηφαιστείου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την περιφέρεια ενός ενεργού ηφαιστείου στο Μπαλί της Ινδονησίας λόγω της σημαντικής αύξησης της σεισμικής δραστηριότητας μετά από έναν υποθαλάσσιο σεισμό 5,7 Ρίχτερ 125 χιλιόμετρα βορειονατολικά της Σουραμπάγια.

Στην περιοχή καταγράφηκαν πάνω από 400 μετασεισμοί.

Χιλιάδες κάτοκοι του Μπαλί βρήκαν καταφύγιο σε πρόχειρα καταλύματα που έστησαν οι αρχές

Οι αρχές απομάκρυναν μέχρι στιγμής γύρω στα 6.000 άτομα και συνεχίζουν την εκκένωση στην περιοχή γύρω από το όρος Αγκουνγκ, ενώ αύξησαν το επίπεδο συναγερμού για επικείμενη έκρηξη στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα.

«Η ηφαιστειακή δραστηριότητα παραμένει υψηλή και υπάρχουν ενδείξεις ανόδου ποσοτήτων μάγματος στην επιφάνεια και πρόκλησης δονήσεων», δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Εθνικών Κρίσεων της χώρας.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί στο Ντενπασαρ παραμένει ανοικτό, ενώ σε άλλες περιοχές του νησιού η ζωή συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς. Ωστόσο οι αυστραλιανές αρχές προειδοποιούν τους παραθεριστές για την πιθανότητα μεγάλων καθυστερήσεων και ακύρωσης πτήσεων.

Λευκός καπνός υψώνεται 3.000 μέτρα από τον κρατήρα, κι αν συνεχιστεί αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις.

Η Ινδονησία βρίσκεται στο λεγόμενο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού ωκεανού, όπου συναντώνται αρκετές τεκτονικές πλάκες, και όπου καταγράφεται το 90% της παγκόσμιας σεισμικής δραστηριότητας. Στην Ινδονησία βρίσκονται σχεδόν 130 ενεργά ηφαίστεια.

Οι αρχές λαμβάνουν όλα τα μέτρα καθώς μια έκρηξη του Αγκούνγκ το 1963 προκάλεσε το θάνατο 1.100 ανθρώπων. Απέκλεισαν μια περιοχή 6 – 7,5 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο και εκκένωσαν τις κοντινές κωμοπόλεις και χωριά.

Κάτοικοι του Μπαλί προσεύχονται να μην εκραγεί το ηφαίστειο και προκαλέσει μεγάλη καταστροφή (Φωτογραφίες: ΑΡ)

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας που αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού στην Ινδονησία μετά από μια μεγάλη αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας από τον περασμένο Αύγουστο.

Πηγή: Συναγερμός στο Μπαλί: Απομακρύνουν άρον-άρον κατοίκους και τουρίστες για το φόβο έκρηξης ηφαιστείου [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel