Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βενεζουέλα: Από την πείνα έφαγαν δηλητηριώδες γιούκα και πέθαναν

banner roots

Βενεζουέλα: Από την πείνα έφαγαν δηλητηριώδες γιούκα και πέθαναν
24.03.2017 | 08:54

Βενεζουέλα: Από την πείνα έφαγαν δηλητηριώδες γιούκα και πέθαναν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας και ένας φίλος τους πέθαναν στην Βενεζουέλα αφού έφαγαν δηλητηριώδες γιούκα. Τα τελευταία χρόνια η χώρα του Μαδούρο μαστίζεται από την πείνα, με αποτέλεσμα οι Βενεζουελάνοι να καταφεύγουν σε όποιες λύσεις μπορούν να βρουν.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο Fox News, το γιούκα είναι μια από τις ελάχιστες τροφές που μπορεί ακόμα κάποιος να βρει διαθέσιμο στην χώρα. Όμως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο βρώσιμο είδος του φυτού και στο δηλητηριώδες, την οποία προφανώς δεν ήξεραν οι πέντε αυτοί άνθρωποι. Οι δύο ρίζες του φυτού, παρά την τόσο σημαντική διαφορά στην ουσία, εξωτερικά μοιάζουν πάρα πολύ. Η μία επιτρέπεται να πωλείται κανονικά, ενώ η άλλη είναι απαγορευμένη.

Από τον περασμένο Οκτώβριο στην Βενεζουέλα, τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν πάθει δηλητηρίαση σε διάφoρους βαθμούς.

Πρόκειται για ένα γλυκό στη γεύση λαχανικό, πολύ οικονομικό στην τιμή, που έχει αντικαταστήσει εν πολλοίς την πατάτα στην διατροφή των Βενεζουελάνων, σύμφωνα με πληροφορίες του Fox.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ποιότητας Ζωής, στην Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια διάφορα λαχανικά αντικαθιστούν την πρωτεΐνη στο τραπέζι των πολιτών της χώρας του Νίκολας Μαδούρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα από τα μέλη της οικογένειας που δηλητηριάστηκε από το γιούκα είχε αγοράσει το φυτό από έναν πλανόδιο πωλητή στο Καράκας προς 1000 μπολιβάρ (περίπου 1,5 δολάριο) το κιλό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το