Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Καταρρέει η δημοτικότητα Τραμπ: Έφτασε στο 37%
Καταρρέει η δημοτικότητα Τραμπ: Έφτασε στο 37%
20.03.2017 | 09:14

Καταρρέει η δημοτικότητα Τραμπ: Έφτασε στο 37%

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Στο 37% υποχώρησε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη της μέχρι στιγμής θητείας του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Αντίθετα οι αρνητικές γνώμες για τον αμερικανό πρόεδρο έφτασαν το 58%.

Όπως παρατηρεί το ABC στο ίδιο χρονικό σημείο ο προκάτοχος του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα, απολάμβανε ποσοστού αποδοχής λίγο κάτω από το 60% ενώ ο Τζορτζ Μπους βρισκόταν στα επίπεδα του 50%, αν και στη συνέχεια οι θετικές γνώμες και για τους δύο υποχώρησαν αρκετά με αυτές για τον Ομπάμα να φτάνουν το 40% και για τον Μπους το 25%.

Η επίδοση αυτή για τον Τραμπ είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί για πρόεδρο των ΗΠΑ σε αυτό το σημείο της πρώτης θητείας τους από το 1945 οπότε το Gallup ξεκίνησε να διεξάγει δημοσκοπήσεις για αμερικανούς προέδρους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Μπιλ Κλίντον έφτασε στα επίπεδα του 37% στον πέμπτο μήνα της προεδρίας του, τον Ιούνιο του 1993, ο Ρίγκαν τον Ιανουάριο του 1983 ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ ο Νίξον χρειάστηκε να φτάσει στη δεύτερη θητεία του και υπό το βάρος του σκανδάλου του Γουότεργκεϊτ για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Πηγή: protothema.gr

 

gunaika banner new

youtube channel

Ποια η άποψη σας για τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα περί των 600 δις;

Τον πιστεύω, ισχύουν οι ισχυρισμοί του(4.2%)
Δεν τον πιστεύω, είναι όλα ψέματα(95.8%)
Δεν τον γνωρίζω(0%)
Συνολικές ψήφοι: 24
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Φεβρουαρίου 10, 2017