Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Έκκληση Μέρκελ στη Ρωσία για κοινή αντιμετώπιση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

banner roots

Έκκληση Μέρκελ στη Ρωσία για κοινή αντιμετώπιση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας
18.02.2017 | 13:18

Έκκληση Μέρκελ στη Ρωσία για κοινή αντιμετώπιση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας-Ευρώπης, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας υπερτόνισε κατά την ομιλία της στην 53η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», δήλωσε η καγκελάριος.

Την ομιλία της παρακολούθησε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Η Μέρκελ, που είχε επικρίνει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα της κυβέρνησης Τραμπ, υπογράμμισε ότι το ίδιο το Ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας και προσέθεσε πως έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Η Γερμανία, η οποία δέχεται αυξανόμενη πίεση από αμερικανούς ηγέτες να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες της, θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024, δήλωσε η Μέρκελ.

Ακόμη εξέφρασε την επιθυμία της να συζητήσει με τη Μόσχα το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των πλαστών ειδήσεων, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση της ότι το πρόβλημα των κυβερνοεπιθέσεων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας», δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των πλαστών ειδήσεων και εξέφρασε την επιθυμία της «να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας».

 

Πηγή: cnn.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel