Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ιταλία: Η ελπίδα παραμένει ζωντανή | Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 4 από το ξενοδοχείο που θάφτηκε στο χιόνι (photos)

banner roots

Ιταλία: Η ελπίδα παραμένει ζωντανή | Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 4 από το ξενοδοχείο που θάφτηκε στο χιόνι (photos)
21.01.2017 | 12:34

Ιταλία: Η ελπίδα παραμένει ζωντανή | Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 4 από το ξενοδοχείο που θάφτηκε στο χιόνι (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Οι ελπίδες στην Ιταλία αναπτερώθηκαν μετά τον εντοπισμό συνολικά εννέα επιζώντων στα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano στις υπώρειες της οροσειράς Γκραν Σάσσο στην κεντρική Ιταλία.

Tέσσερις άνθρωποι –δύο άνδρες και δύο γυναίκες- ανασύρθηκαν τη νύχτα μετά από ώρες κοπιαστικής δουλειάς των διασωστών που προχωρούσαν πολύ προσεκτικά απ’ το φόβο μήπως καταρρεύσουν θύλακοι αέρα στο ξενοδοχείο.

Άλλα τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα σώθηκαν χθες, μετά από 42 ώρες κάτω από τόνους χιονιού και μπάζων στην απόμερη κοιλάδα, όπου ορθωνόταν κάποτε το πολυτελές τετράστερο ξενοδοχείο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την Πεσκάρα.

Οι πυροσβέστες βρήκαν και τις σορούς δύο γυναικών στα συντρίμμια, ανεβάζοντας στους 4 τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών απ’ την τραγωδία, ενώ 15 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Θαύμα στο Rigopiano

Μεταξύ των τεσσάρων παιδιών που απεγκλωβίστηκαν χθες είναι και η Λουντοβίκα Παρέτε, κόρη του μάγειρα Τζιαμπάολο, που πρώτος είχε σημάνει συναγερμό το απόγευμα της Τετάρτης. Νωρίτερα οι πυροσβέστες είχαν ανασύρει και την γυναίκα του και τον οκτάχρονο γιο του.

Λουντοβίκα: «θέλω τα μπισκότα μου»

«Θέλω τα μπισκότα μου» ήταν το πρώτο που ζήτησε η εξάχρονη Λουντοβίκα, η κόρη του 38χρονου μάγειρα, που είχε γλιτώσει απ’ τη φονική χιονοστιβάδα επειδή την ώρα εκείνη είχε πεταχτεί μέχρι το αυτοκίνητο για να πάρει φάρμακα. «Ζήτησε τα μπισκότα της, τα αγαπημένα της. Η μικρή είναι καλά. Σίγουρα η οικογένεια Παρέτε πέρασε μεγάλη δοκιμασία, αλλά ο Θεός έκανε το θαύμα Του, γιατί είναι καλοί άνθρωποι», δήλωσε ο εργοδότης και φίλος του Τζιαμπιέρο, Κουϊντίνο Μαρτσέλα;.

«Δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να σωθούμε, δεν το ελπίζαμε», είπε η σύζυγος του μάγειρα, Αντριάννα, στους πυροσβέστες που την έβγαλαν απ’ τα ερείπια μαζί με το γιο της Τζιανφίλιππο.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για εντοπισμό κι άλλων εγκλωβισμένων

Οι διασώστες εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες καθώς συνεχίζουν να σκάβουν δεκάδες μέλη από διάφορα σώματα των ιταλικών υπηρεσιών. Ωστόσο οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο τους, καθώς δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα οχήματά τους την περιοχή.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel