Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανός υπουργός δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα από τον νέο πρωθυπουργό

banner roots

Βρετανός υπουργός δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα από τον νέο πρωθυπουργό
28.06.2016 | 07:55

Βρετανός υπουργός δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα από τον νέο πρωθυπουργό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η Βρετανία θα μπορούσε να διεξαγάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν μπορέσει να φτάσει σε συμφωνία με την ΕΕ ώστε να επιτραπεί ο πλήρης έλεγχος των συνόρων της, είπε ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph χθες.

Ο Χαντ είπε ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στο άτομο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία μετά τον Ντέιβιντ Κάμερον να διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες προτού παραδόσει επίσημα η Βρετανία το αίτημά της για την έξοδο σε δύο χρόνια από την ΕΕ, ώστε να μπορέσει να θέσει οποιαδήποτε συμφωνία για τους μετανάστες ενώπιον του λαού της Βρετανίας.

«Άρα, προτού κινήσουμε τη διαδικασία, χρειάζεται να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία και να την παρουσιάσουμε στον βρετανικό λαό, είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω του μανιφέστου των Συντηρητικών σε νέες βουλευτικές εκλογές», είπε ο Χαντ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη του περιοδικού Spectator χθες, ο Χαντ είναι «πολύ πιθανόν» να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία. Στο tweet του, ο συντάκτης δεν αποκάλυψε τις πηγές του.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel