Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δικαστήριο: 600 δέντρα θα φυτέψει ο αστυνομικός

banner roots

Δικαστήριο: 600 δέντρα θα φυτέψει ο αστυνομικός
11.06.2015 | 08:44

Δικαστήριο: 600 δέντρα θα φυτέψει ο αστυνομικός

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ο τούρκος αστυνομικός που ψέκασε με σπρέι δακρυγόνου μια γυναίκα που φόραγε ένα κόκκινο φόρεμα, εικόνα που έγινε σύμβολο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από δύο χρόνια, κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά, με το δικαστήριο να του επιβάλει μια μάλλον ασυνήθιστη ποινή: τον διέταξε να φυτέψει 600 δέντρα.

Το στιγμιότυπο όπου απεικονίζεται η «γυναίκα με τα κόκκινα», η Τσεϊντά Σουνγκούρ, ενώ την ψεκάζει με χημικά στο πρόσωπο ο αστυνομικός Φατίχ Ζενγκίν κάνοντας τα μαλλιά της να κυματίσουν στον αέρα, διαδόθηκε ραγδαία από χρήστες ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσιεύτηκε σε αφίσες, κούπες, αλλά και αυτοκόλλητα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Ένα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε ότι ο Φατίχ είναι ένοχος για «πρόκληση εκ προθέσεως σωματικών βλαβών» και «ανάρμοστη συμπεριφορά». Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή «λόγω καλής διαγωγής», μια ποινή που ο Ζενκίν θα εκτίσει μόνο εάν επαναλάβει το ίδιο αδίκημα τα επόμενα 5 χρόνια.

Επιπλέον, ωστόσο, του επέβαλε να φυτέψει τα 600 δέντρα και να προσέχει για ένα διάστημα έξι μηνών την ανάπτυξή τους.

Η ποινή αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως ειρωνεία εκ μέρους του δικαστή: οι διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν λόγω της οικοδόμησης του πάρκου Γκεζί στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είχαν απορριφθεί από την κυβέρνηση εκείνη την περίοδο καθώς όπως υποστηριζόταν δεν είχαν «καμία σχέση με τα δέντρα».

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το