Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ο γητευτής των καρχαριών: Ατρόμητος δύτης χαϊδεύει γιγάντιο σφυροκέφαλο (photos)

banner roots

Ο γητευτής των καρχαριών: Ατρόμητος δύτης χαϊδεύει γιγάντιο σφυροκέφαλο (photos)
29.05.2015 | 19:44

Ο γητευτής των καρχαριών: Ατρόμητος δύτης χαϊδεύει γιγάντιο σφυροκέφαλο (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο τρομακτικά αρπακτικά του ωκεανού αλλά σύμφωνα με τον γητευτή καρχαριών Τζο Ρομέρο, μπορούν να γίνουν τόσο τρυφεροί όσο τα κουτάβια.

Ο ατρόμητος δύτης από τις ΗΠΑ απεικονίζεται να χαϊδεύει, να αγκαλιάζει και να ταΐζει έναν τεράστιο σφυροκέφαλο καρχαρία μήκους 6 μέτρων, στις Μπαχάμες.

Ο βοηθός του και φωτογράφος Μπιλ Φίσερ εξήγησε πώς κατάφεραν να πάνε τόσο κοντά στους καρχαρίες: «Η δουλειά του Τζο είναι να ελέγχει το δόλωμα και τους καρχαρίες. Οι καρχαρίες μπορεί να φαίνεται σαν να προσπαθούν να φάνε το δύτη, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν το δόλωμα. Ενας άνθρωπος έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να δεχθεί επίθεση από ένα σκυλί παρά από έναν καρχαρία. Ας ελπίσουμε ότι όταν οι άνθρωποι που βλέπουν τις φωτογραφίες των δυτών που αλληλεπιδρούν με τους καρχαρίες, θα καταλάβουν ότι οι καρχαρίες δεν είναι οι φονικές μηχανές που απεικονίζονται συνήθως»

Οι σφυροκέφαλοι καρχαρίες είναι ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα είδη λόγω του σχήματος του κεφαλιού τους. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό τους δίνει δυνατότητα ευρυγώνιας όρασης που τους βοηθά να εντοπίσουν τα ψάρια καθιστώντας τους καλύτερα κυνηγούς.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel