Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Συνελήφθησαν στην Ελβετία κορυφαία στελέχη της Fifa

the roots web banners 06

Συνελήφθησαν στην Ελβετία κορυφαία στελέχη της Fifa
27.05.2015 | 08:47

Συνελήφθησαν στην Ελβετία κορυφαία στελέχη της Fifa

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως συνελήφθησαν στην Ελβετία κορυφαία στελέχη της FIFA με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλλήψεις των στελεχών που αναμένεται να εκδοθούν στις ΗΠΑ, έγιναν στην ετήσια σύνοδο της ομοσπονδίας που διεξαγόταν στο πολυτελές ξενοδοχείο Baur au Lac.

Οι συλλήψεις - στην ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμενόταν να είναι 12 τον αριθμό σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times - ήταν "κινηματογραφικές" με τους αστυνομικούς να παίρνουν τα κλειδιά από τη ρεσεψιόν και να κατευθύνονται προς τα δωμάτια, όπου έγινε επιχείρηση πόρτα - πόρτα.

Πληροφορίες από την Wall Street Journal αναφέρουν πως οι αμερικανικές αρχές έχουν σχηματίσει εναντίον τους φάκελο που αφορά κατηγοίες για εκτεταμένη διαφθορά, ο οποίος θα "ανοίξει" από δικαστήριο του Μπρούκλιν μέχρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με πηγή κοντά στις έρευνες.

Επιπλέον αναμενόταν να γίνει "έφοδος" στα γραφεία της Fifa στη Ζυρίχη.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο Jeffrey Webb, απο τα νησιά Κέιμαν, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Eugenio Figueredo, απο την Ουρουγουάη, επίσης Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ένωσης Ν. Αμερικής και ο Jack Warne, απο το Τρινιδάδ και Τομπάγκο, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία ηθικών παραβιάσεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις από την πλευρά της ομοσπονδίας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διατυπωθεί καταγγελίες για διαφθορά στους κόλπους της Fifa.

Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες - μεταξύ άλλων - για χρηματισμό όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελο του 2022 στο Κατάρ, για απάτη, για ξέπλυμα χρήματος, για συμφωνίες όσον αφορά στις υποψηφιότητες στο Μουντιάλ και για εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με την WSJ το FBI και εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης ερευνούν καταγγελίες για τη Fifa εδώ και χρόνια, ωστόσο η υπόθεση πήρε νέα τροπή το 2011 όταν συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές, ο Αμερικανός Charles "Chuck" Blazer, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, δίνοντας πληροφορίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο Μπλέιζερ που κατείχε υψηλόβαθμη θέση στην ομοσπονδία από το 1990 ως το 2011 ως Γενικός Γραμματέας της Concacaf, συμφώνησε να ηχογραφεί συνομιλίες μέσα στη Fifa, αφού οι αρχές τον απείλησαν ότι θα του ασκηθεί δίωξη για φοροδιαφυγή. Ούτε εκείνος ήταν σε θέση να κάνει κάποια δήλωση, καθώς είναι βαριά άρρωστος.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το