Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Συγκλονίζει η μητέρα του Ιάπωνα ομήρου, ενώ το τελεσίγραφο των τζιχανιστών εκπνέει

banner roots

Συγκλονίζει η μητέρα του Ιάπωνα ομήρου, ενώ το τελεσίγραφο των τζιχανιστών εκπνέει
23.01.2015 | 09:07

Συγκλονίζει η μητέρα του Ιάπωνα ομήρου, ενώ το τελεσίγραφο των τζιχανιστών εκπνέει

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σπαρακτική έκκληση απευθύνει η μητέρα του ενός Ιάπωνα δημοσιογράφου που κρατούν όμηρο και απειλούν με αποκεφαλισμό οι τζιχαντιστές μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του, την ώρα που το τελεσίγραφο για την καταβολή λύτρων από την ιαπωνική κυβέρνηση πλησιάζει.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, έχει δηλώσει ότι η διάσωση της ζωής των δύο ανδρών είναι πρωταρχικής σημασίας, αλλά διατείνεται ότι η Ιαπωνία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε την Πέμπτη στο διαδίκτυο, ο μαυροφορεμένος άνδρας κρατά ένα μαχαίρι και στέκεται μεταξύ των δύο ομήρων, τον δημοσιογράφο Κέντζι Γκότο και τον ιάπωνα πολίτη Χαρούνα Γιουκάουα, απειλώντας να τους αποκεφαλίσει, εάν το Τόκιο δεν καταβάλει στο Ισλαμικό Κράτος λύτρα ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων εντός 72 ωρών.
Η διορία που έχουν δώσει οι τζιχαντιστές στην ιαπωνική κυβέρνηση λήγει σήμερα στις 14.50 το απόγευμα (τοπική ώρα - 07.50 ώρα Ελλάδος).

«Ο γιος μου, Κέντζι δεν είναι εχθρός των ανθρώπων που πιστεύουν στο Ισλάμ. Μπορώ μόνο να προσευχηθώ ως μητέρα για την απελευθέρωσή του, είπε δακρυσμένη σε συνέντευξή της η μητέρα του Γκότο, Γιούνκο Ισίντο. «Εάν μπορούσα να δώσω τη ζωή μου για να απελευθερωθεί ο γιος μου, θα ήταν μόνο μία μικρή θυσία από την πλευρά μου», πρόσθεσε. «Πήγε εκεί μόνο για να σώσει τον φίλο του. Πάντα πρόσεχε τους πιο αδύναμους ανθρώπους, από πάντα βοηθούσε τα πιο αδύναμα παιδιά από εκείνον», τόνισε η μητέρα.

«Έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα μωρό και την οικογένειά του. Όταν ρώτησα τη γυναίκα του γιατί πήρε αυτή την απόφαση, εκείνη μου απάντησε ότι έπρεπε να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει τον φίλο του και ότι ήταν κάτι πολύ σημαντικό για αυτόν», δήλωσε η μητέρα του Γκότο προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ο Σίνζο Άμπε έχει δώσει εντολή στην κυβέρνησή του να κάνει το καλύτερο δυνατό για να εξασφαλίσει την ασφαλή απελευθέρωση των δύο ομήρων, ξεκινώντας μία έντονη διπλωματική διεργασία. Ο τζιχαντιστής στο βίντεο, που μοιάζει με τους υπόλοιπους εκτελεστές του Ισλαμικού Κράτους, τονίζει ότι τα λύτρα που ζητά είναι 200 εκατομμύρια δολάρια της ανθρωπιστικής βοήθειας που ο Άμπε δεσμεύτηκε για τις χώρες που μάχονται τους ισλαμιστές μαχητές.

Ο Άμπε είχε προχωρήσει σε αυτήν την δέσμευση κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ έχουν αποκεφαλίσει Δυτικούς ομήρους. Η Ιαπωνία έχει ισχυριστεί ότι η δωρεά της για ανθρωπιστική προσφορά, όπως η βοήθεια μεταναστών, και υπογράμμισε ότι δεν θα υποκύψει στις απειλές των τρομοκρατών.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel