Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Συμφωνήσαμε, σωθήκαμε, αλλά δυστυχήσαμε...

banner roots

Συμφωνήσαμε, σωθήκαμε, αλλά δυστυχήσαμε...
20.08.2015 | 17:18

Συμφωνήσαμε, σωθήκαμε, αλλά δυστυχήσαμε...

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Θεόδωρος Ι. Μπαβέας

Επιτέλους μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση, και με την παρότρυνση και την συμπαράσταση της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιτύχαμε συμφωνία με τους εταίρους δανειστές μας, δηλαδή αυτό το οποίο με τη μεγάλη του σοφία λέει ο λαός ''Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ,αφού εις τα δυο προηγούμενα μνημόνια δεν κάναμε σχεδόν τίποτα από τα συμφωνηθέντα για να αξιολογηθούμε ως μια συμβατή χώρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό , άλλα όπως λένε και οι ειδικοί ότι και τα μνημόνια είχαν λάθη και οδηγούσαν σε αδιέξοδο ,αλλά στην εποχή του παραλόγου όμως επιμένουμε και πάλι μνημονιακά.

Το εκστρατευτικό σώμα των θεσμών αγωνίζεται καλοπληρώνεται ,το οποίο λόγο της κρισιμότητας της κατάστασης των διαπραγματεύσεων, και της πονηράδας και εξυπνάδας της αριστερόστροφης ελληνικής πλευράς ... από τρεις έγιναν τέσσερις οι θεσμοί , για να αντιμετωπίσουν την οργανωμένη μνημονιακή υποταγή της χωράς μας με βάσει τα προαπαιτούμενα μέτρα προς νέα δανειοδότηση.

Είναι γνωστό εδώ στη χώρα αυτή ,λίγοι εργάζονται , υπάρχει ανεργία , και φτώχεια, και δεν παράγουμε πλούτο , κανένας δεν παράγει τίποτα , και μας ζητάνε να πληρώνουμε φόρους σε όλη αυτή τη μνημονιακή κατοχή για το καλό της πατρίδας χωρίς εμείς να είμαστε σε θέση να ζήσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια με βάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα σε αυτή την ανθρωπογενή ζούγκλα της Παγκόσμιας κοινότητας και της Ευρωζωνης' με πολέμους πρόσφυγες μετανάστες και οικονομική δυστυχία.

Συμφωνήσαμε στο ΧΙΛΤΟΝ με τους θεσμούς λες και δεν υπάρχουν αλλού γραφεία και αίθουσες ,και από εκεί άρχισαν όλα στη ζωή μας να κυλούν καλά δύσκολα .....και ολίγον ομαλά .. όμως με στόχο το πολύ μακρινό μέλλον της χώρας , και αυτό μέσα από ένα και πάλι δύσκολο δρόμο ,όπως παλιά έλεγαν οι προηγούμενοι σοσιαλό- καπιταλιστές, θα περάσουμε ένα νέο Γολγοθά ξανά μέσα σε μια δύσκολη κρίσιμη πάλι ξανά ιστορική κατάσταση για τη χώρα, επιζητώντας εθνική κυβέρνηση σωτηρίας, όπως και οι προηγούμενοι μας έλεγαν ...σαν τα παραμύθια, και τώρα πάλι με όρους κανόνες και αριστερόστροφα καπιταλιστικά μνημονιακά μέτρα , αναγκάζονται και αυτοί οι νέοι ,με πόνο καρδιάς και οδύνη ψυχής, και από εθνικό καθήκον να τα αποδεχθεί η κυβέρνηση αυτή ,η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές αντιδράσεις ,και κομματικό αρνητισμό , από ένα μέρος της πλειοψηφίας , οι οποίοι λόγο καταβολής δεν τα πιστεύουν,αλλά και η ίδια η κυβέρνηση δεν τα αποδέχεται, δεν τα προγραμμάτισε, γιατί δεν τα θέλει λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας και δυστυχίας καθώς και της νέας αυτής της μνημονιακής περιόδου η οποία μας επιβάλλεται και από μέσα και από έξω από τη χώρα.

Ζούμε παρανοϊκές καταστάσεις και πολιτικές διαστροφές Ενώ πιστεύουν στη κυβέρνηση ότι θα προσπαθήσουν, αφού έσωσαν τη χώρα από τα βράχια και την καταστροφή , όχι όμως και τους πολίτες , ότι αυτά τα σκληρά μέτρα με πολιτικούς αγώνες.... πολύ δουλειά.... και μάχες θα τα κάνουν συμβατά πιο ελαφρά... προς τις ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών ,ψάχνοντας για ισοδύναμα .... στην οικονομία ,την οποία και αυτοί με δανεικά θα αναστήσουν !!

Όλα αυτά τα μνημονιακα μέτρα τα αποδέχεται τα επικροτεί και τα ψηφίζει η αντιπολίτευση,λόγω μνημονιακης ιδεολογίας αλλά επιζητά και θέλει όμως ένα ''συγγνώμη ''... από τον Τσιμπρα ,λες και θα λυθεί με εθνική υπερηφάνεια το πρόβλημα...το οποίο καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και το βιοτικό επίπεδο της μικρής και μεσαίας τάξης των πολιτών , και τέλος οι ειδικοί των μνημονίων ψάχνουν να βρουν τον ιδιοκτήτη του νέου προγράμματος διάσωσης το τρίτο μνημόνιο , και αυτό σημαίνει ότι με τη συμφωνία αυτή πιθανόν να πιστεύει το πολιτικό σύστημα ότι φάνηκε φως στο τούνελ και ελπίδα ώστε να μην χρεοκοπήσουμε , ενώ οι πολιτικοί αναλυτές και οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος, όπως λένε και οι σοφοί της αντιπολίτευσης και οι διάσημοι δημοσιογράφοι, να έχουμε gr exit ή να μας βάλουν σε time out για λίγα χρόνια για τιμωρία και παραδειγματισμό.

Έτσι λοιπόν σωθήκαμε αλλά με φτώχεια με πολλούς φόρους μεγαλύτερη δυστυχία της κοινωνίας των πολλών ενώ η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση , λέει ότι με μάχες και αγώνες με τους εταίρους δανειστές μας , και πολεμώντας τους ίδιους τους εαυτούς μας , θα κάνουν την δυστυχία με πολλούς αγώνες ευτυχία και ευημερία για τους πολίτες, διότι με σοβαρές δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα θα μας δώσουν δανεικά σε δόσεις για να τους πληρώσουμε τα χρέη από τα οποία έχουμε νιώσει και την τραγικότητα και την προβλεπόμενη υποδούλωση στην ευρωπαϊκή δημοκρατία του ατελείωτου δανεισμού, η οποία συνεχίζεται δεσμεύοντας τις επόμενες γενεές με χρέη από τα οποία ωφεληθήκαν άλλοι με σκάνδαλα και διαφθορά.

Εδώ και μερικά χρόνια από την εποχή της μνημονιακής κατοχής ,εξάλλου χωρίς να το θέλουμε μας θυσιάζουν πάλι,για το καλό της πατρίδας , χωρίς πόλεμο άλλα σε καιρό ειρήνης.

Δεν αντέχονται άλλο αυτοί οι πολιτικάντηδες του χθες και του σήμερα , οι οποίοι δεν ήταν και δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ευρώπη ,την οποία όλοι θέλουν με το ''Πάση θυσία στο Ευρω'' Ενώ λένε πάντα στην τηλεόραση και τη βουλή ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες μας και το αίμα το οποίο έδωσε ο λαός μας ,χωρίς να το ξέρουμε και να το θέλουμε για να βγούμε από την κρίση την οποία κρίση έφτιαξε το πολιτικό σύστημα μεταπολιτευτικός ,με την συνεργασία των πολιτών, και είναι αυτοί οποίοι χρόνια τώρα δημιούργησαν το χρέος, και δεν ντρέπονται να το λένε διότι αυτούς τους οποίους ψηφίζαμε και ψηφίζουμε άλλα μας έλεγαν προεκλογικά και άλλα τους λένε να μας λένε και να μας κάνουν από την Ευρώπη μετεκλογικά !

Αύγουστος 2015

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel