Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ο λαός θα πει όχι στη σκλαβιά που του ετοιμάζουν

banner roots

Ο λαός θα πει όχι στη σκλαβιά που του ετοιμάζουν
28.06.2015 | 16:55

Ο λαός θα πει όχι στη σκλαβιά που του ετοιμάζουν

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Κώστας Σκούρας

Η Ελλάδα αποικία χρέους

Τον Απρίλιο του 2010 όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δανείζεται από τις λεγόμενες αγορές, ο Γιώργος Παπανδρέου προσφεύγει στην Ε.Ε και το ΔΝΤ. Ακολουθεί η περίοδος του Μνημονίου.

Η οικονομία καταρρέει σχεδόν, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, η ανεργία εκτινάσσεται, οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν και κλείνουν. Ο τότε πρωθυπουργός βλέποντας το φορτίο που αναλαμβάνει και την καταστροφή στην οποία οδηγεί τη χώρα, προκηρύσσει δημοψήφισμα από τις Κάννες. Το αποτέλεσμα ήταν να καταργηθεί ως πρωθυπουργός. Σχηματίζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, τον οποίο κανένας δεν εξέλεξε.

Ο αντιμνημονιακός μέχρι τότε Αντώνης Σαμαράς – αυτός που κατήγγελλε τα δεινά του μνημονίου- κερδίζει τις εκλογές το 2012. Συμπράττει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και συνεχίζει την προηγούμενη πολιτική υποταγής στις επιλογές των πιο ακραίων της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Η χώρα μας μετατρέπεται σε αποικία χρέους.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές δυνάμεις παρουσίασαν στο λαό το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής. Παρουσίασαν στους πολίτες την αλήθεια. Ότι δηλαδή η συνέχιση των μνημονιακών δεσμεύσεων θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, στην υποβάθμιση της ζωής του μεγάλου μέρους του πληθυσμού και ζήτησαν την ψήφο του για ματαίωση των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.

Ο Λαός στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Στην πρόσκλησή του για κυβερνητική συνεργασία ανταποκρίθηκαν οι ΑΝΕΛ. Η εντολή που του δόθηκε ήταν να διαπραγματευθεί μία νέα συμφωνία εντός του ΕΥΡΩ, που όμως δεν θα έχει τις συνέπειες της προηγούμενης συμφωνίας που εξάντλησε τα λαϊκά στρώματα.

Οι διαπραγματεύσεις μέχρι χτες

Η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή. Η κυβέρνηση σε μερικά σημεία υποχώρησε από τις αρχικές της δεσμεύσεις προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος με τους δανειστές. Ούτε αυτό όμως τους ικανοποίησε. Σε κάθε πρότασή της έφερναν άλλη πιο ακραία, πιο ακατανόητη και πιο ληστρική. Θέλουν να ταπεινώσουν την Ελληνική κυβέρνηση και να υποχρεώσουν τον Τσίπρα να δεχθεί τους όρους τους.

Φοβούνται ότι αυτά που ζητούν οι Έλληνες θα τα ζητήσουν όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί που δοκιμάζονται από τη λιτότητα. Θέλουν να πιστέψουν όλοι ότι δεν υπάρχει καμία άλλη πρόταση εκτός από τη δική τους. Να λένε όλοι ΄΄ Δεν γίνεται τίποτα. Η Αριστερά που το επιχείρησε στην Ελλάδα αναγκάστηκε να υποκύψει ΄΄.
Με το δημοψήφισμα θα βγουν οι κουκούλες

Οι δανειστές χρησιμοποιούσαν τους κουκουλοφόρους τους στο εσωτερικό της χώρας. Από τη μία κατηγορούσαν την κυβέρνηση γιατί δεν υπογράφει, ενώ συγχρόνως την κατηγορούσαν ότι ξεφεύγει από το πρόγραμμά της. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Φώναζαν μέχρι χτες ΄΄ υπόγραψε Τσίπρα ΄΄. Όταν τους έλεγαν: Να υπογράψουμε μείωση συντάξεων; Έλεγαν όχι. Να υπογράψουμε την καταδίκη της νέας γενιάς σε μισθούς 500 Ευρώ χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα; Όχι και αυτό έλεγαν στα φανερά, αλλά στα κρυφά το ευχόταν.

Μα αυτά ζητούν οι δανειστές κε Σαμαρά κε Βενιζέλο κε Θεοδωράκη. Το ΄΄ Συμφωνείστε επιτέλους ΄΄ αυτό σημαίνει. Μην κρύβεστε άλλο.

Η ώρα της αλήθειας και για τη Λήμνο.

Κανένας δεν μπορεί πια να κρυφτεί πίσω από γενικότητες. Το ΝΑΙ στη συμφωνία των δανειστών σημαίνει :

• Κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

• Αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα Ξενοδοχεία

• Μείωση μισθών και συντάξεων

• Καμιά ελπίδα για τους νέους ότι θα μπορέσουν κάποτε να βελτιώσουν τη ζωή τους

• Κανένα δικαίωμα στην εργασία. Καμία εξασφάλιση και αξιοπρέπεια για τα γηρατειά.

• Καμιά βελτίωση για το νοσοκομείο μας
Αθανασίου, Καλογήρου, τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ και τα εδώ φερέφωνά τους, ξεσήκωναν τον κόσμο- και καλά κάνανε- να μη καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά. Τώρα θα πουν ΝΑΙ; Ήρθε η ώρα να βγάλουν τις κουκούλες. Δεν μπορούν πια να κρυφτούν.

Η κρίσιμη Κυριακή

Στις 5 Ιουλίου - την άλλη Κυριακή -δεν συγκρούεται η ΔΕΞΙΑ με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ούτε η ΕΛΛΑΔΑ με την ΕΥΡΩΠΗ . Ούτε η ΔΡΑΧΜΗ με το ΕΥΡΩ. Ούτε αφηρημένες ιδεολογίες και πολιτικές εμμονές. Συγκρούεται ο κόσμος της εργασίας με τον κόσμο του πιο ληστρικού κεφαλαίου μέσα και έξω από τη χώρα.

Ο κόσμος της αξιοπρέπειας με τους φορείς της υποτέλειας. Οι στρατιές των νέων και των ανέργων και οι κατεστραμμένοι επαγγελματίες και αγρότες, θα απαντήσουν σε αυτούς που κερδίζουν από την κρίση και από τη δική τους δυστυχία. Συγκρούονται τα λαϊκά στρώματα με τις κυρίαρχες ελίτ που του απομυζούν χρόνια τον ιδρώτα του. Όσοι νομίζουν ότι το πάρτι της ασυδοσίας, της κλοπής του δημοσίου χρήματος, του πλουτισμού από την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία των νέων θα συνεχισθεί, θα βγουν γελασμένοι.

Το νέο ΟΧΙ

Ο λαός μας έχει ξαναπεί το ΟΧΙ. Εκτιμήθηκε γι αυτό από όλο τον κόσμο και δικαιώθηκε από την Ιστορία. Θα το ξαναπεί μία ακόμα φορά. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος αλλά χωρίς αυτόν η νέα γενιά θα ζήσει σε συνθήκες μιας σύγχρονης σκλαβιάς. Και αυτό κανένας δεν το θέλει για τα παιδιά του και την πατρίδα του.

Αυτό που έκανε ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του ήταν στη σκέψη και στην καρδιά όλων των περήφανων Ελλήνων, όσο και αν βομβαρδίζονται από την τρομοκρατία των ξένων και των ντόπιων δυναστών του.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel